Omtale Stål Håndbogen
Værktøj til forretningsudvikling
Casper Jarlstad Li Pedersen, Jarlstad Industries, i Linkedin den 8.02.23
Nogle gange kan man have behov for værktøjer til at blive inspireret og endda komme godt i gang med et nyt projekt.
Det følte jeg også, da jeg for to år siden opstartede et autoriseret svejseværksted og gik i færd med at indrette KS-system jf. ISO 3834-2 og EN 1090.
Der skulle skrives procedurer og instruktioner samt formularer for hele forretningen – Spørgsmålene meldte sig, så som: hvad skal der være? Hvad skal det indeholde? Hvad omfatter det? Hvor starter man?
Jeg fandt hjælp i litteraturen 📚 og bestilte “Stålhåndbogen 2020”, som er skrevet af Geir Rune Arntsen www.linkedin.com/in/geirrune/?locale=da_DK
og udgivet af Kvalitets-Instituttet Forlag.
Sidder du som indkøber, produktionsansvarlig eller en lignende rolle i en værdikæde, der omhandler stålkonstruktioner, ja så er denne bog altså meget anbefalelsesværdig! 🏆
Den er nemlig meget læsevenligt formuleret og kan såvel læses fra ende til anden om et jo ellers fagtungt område - eller anvendes til at dykke ned i et bestemt emne, også selvfølgelig til opslagsværk.
Du får et opslagsværk om stål, hvordan det er fremstillet, lidt historie herom, og ellers fra A – Z om stålkvalitet, stålkonstruktioner og bearbejdning + svejsning 😉
Så, blot en lille anbefaling, hvis du står og mangler noget litteratur indenfor det sorte fag.
Måske har du en anbefaling, du vil sende min vej?
Hav en god arbejdsdag derude.
Casper Jarlstad Li Pedersen
www.linkedin.com/in/casper-jarlstad-li-pedersen/
Business Developer in Overalls & Managing Owner at Jarlstad Industries Ap
Bestemt anbefalelsesværdi
Levi Jensen, Manager Director, Levi Jensen ApS. 27.11.21
Vi har anskaffet flere bøger af din fine Stål håndbog. En meget fin opslags- og lærebog for teknikere beskæftiget med stålkonstruktioner. Den indeholder en omfattende praktisk viden om stål og er ikke for teoretisk anlagt. Bestemt anbefalelsesværdi.
Levi Jensen
Manager Director
www.levijensen.dk/
Vigtig bog for faglærere og kursister/elever
Søren Viggers Nielsen, Faglærer Techcollege. 18.08.21
Det er en ganske fin bog som jeg har kendskab til i forvejen. Bogen har en god bredde i emner og kan være aktuel for mange svejsekoordinatorer. Den måde som vi gennemfører undervisningen på til National Svejsekoordinator er ikke ud fra bogligt materiale i den forstand. Vi har i forvejen rigtigt meget materiale som vi anvender sammen med relevante standarder mv. Når det gælder bøger gør jeg imidlertid altid opmærksom på litteratur som de med fordel selv kan anskaffe sig til yderligere studier/information og opslagsværk. Blandt andet bøgerne af Claus Kvist når det gælder rustfrit stål og SASAK med flere indenfor aluminium – og det samme gælder selvfølgelig også for Stål Håndbogen.
Søren Viggers Nielsen
Faglærer
Big i undervisningen
Martin Christoffersen, Quality Manager, Bruun Inspektion, 27.06.21.
Jeg tænker at denne bog er Big i undervisningen ved national svejsekoordinator, produktionsteknolog. Der er meget godt materiale.
Martin Christoffersen,
Quality Manager,
Bruun Inspektion
Solid stålbog
Edward Lorentzen, Industrikonsulent, TEKNIQ Arbejdsgiverne. 19.05.21
Overordnet er det en rigtig fin bog, som kommer rundt om alle emner, når man arbejder med stål.
I metal- og smedevirksomhederne er det teknisk afdeling, der vil bruge den som opslagsbog. Det vil være konstruktøren, svejsekoordinatoren, indkøberen eller måske mester selv, som kan finde relevant fakta og viden.
Sproget er tilgængeligt og forståeligt. Efter et par opslag viser bogen sig også at være nem at finde rundt i og bruge i hverdagen. Der er selvfølgelig kapitler, der interesserer mere end andre. Disse kapitler lærer man hurtigt at kende på samme måde som den gamle lærebog.
Der er også kapitler, hvor smedevirksomheden formentlig vil supplere ved at tale med sin stålleverandør om, hvilke stoftyper han skal anvende. Her tænker jeg f.eks. på kapitel 7 ”Klassificering af stål” og kapitel 10 ”Sammenligning af stålkvaliteter.”
Kapitel 8 ”Konstruktionsgrundlag” berører fint bærende konstruktioners sikkerhed, BR18 og de standarder, der er vigtige inden for emnet. Kapitlet fortæller også om ”Den ny certificeringsordning”, som for tiden er meget omtalt – og som der stadig arbejdes med i en taskforce under Bolig- og Planstyrelsen.
Kapitel 16. om ”Svejsning” starter med at beskrive svejsemetoderne. Det område tænker jeg nok, at virksomhederne kender alt til. Der er dog et rigtigt fint afsnit omkring svejsekvalitet, der beskriver de materiale- og svejsetekniske forhold, kvalifikationer til svejseren, kvaliteten i svejsezonen samt mulige årsager til svejsefejl.
Samlet et vel beskrevet afsnit, der hjælper én på vej til at få den rigtige svejsekvalitet eller finde og genkende svejsefejlene.
Specielt for virksomheder uden en svejsekoordinator kan bogen være et fint opslagsværk. Nogle bruger selvfølgelig også deres svejseleverandør til sparring, men derfor er bogen stadig god og beskrivende, så man kan få hjælp til selv at rette sine fejl.
Samlet set ender jeg på 4 ud af seks stjerner.
En velskrevet bog, der både vil være opslagsværk og lærebog.
https://www.industriogteknik.dk/solid-staalbog-kaemper-aktualiteten/
Edward Lorentzen
Industrikonsulent
TEKNIQ Arbejdsgiverne
Fagblad Industri & Teknik
Imponerende samling af viden
Zibrandt Greisen, Chief Metallurgist, Dansteel A/S. 02.03.21
Kære Geir
Ja, det er en imponerende samling af viden du har fået med i bogen. Selvom jeg har nogen erfaring i stålbranchen, var der flere afsnit som jeg har haft/ vil have nytte af i fremtiden. Der var ikke noget jeg umiddelbart syntes manglede i bogen. Jeg synes at en af styrkerne i bogen er de mange referencer til normer og standarder, så man kan dykke yderligere ned i stoffet om nødvendigt.
Jeg har K. Offer Andersens lærebog (Metallurgi for ingeniører) stående på min reol; jeg tænker at Stål Håndbogen skal stå lige ved siden af som en opdateret udgave.
Zibrandt Greisen
Chief Metallurgist
Dansteel A/S
NLMK DanSteel(Denmark)
Stålkursus hos LEMVIGH-MÜLLER
5. maj 2021
Lemvigh-Müller deler ud af sin viden om stål og håndtering - med eget undervisningsmateriale og den nye Stål Håndbogen til kursisterne.
Et spændende og udviklende kursus for kontoret eller produktionen. Kurset henvender sig til nye medarbejdere, erfarne branchefolk der ønsker at genopfriske viden, eller folk der har fået ”stål” som opgave. Et kursus i samarbejde med Handelsskolen Mommark. Undervisningen er klasseundervisning med besøg på stålværksteder, valseværkerne Duferco og NLMK Dansteel i Frederiksværk samt galvaniseringsvirksomheder."
Godt opslagsværk
Uve Edemann, Director Market & Procurement ‑ Flat & Long products, Lemvigh‑Müller A/S. 12.02.21.
Jeg har læst bogen og finder bogen interessant som opslagsværk. Den beskriver stål og stålets egenskaber i et sprog, hvor de fleste med interesse for stål kan følge med.
Tilbage i år 1996 var jeg med til udfærdige bogen: Rautaruukkis stålprodukter – håndbog for konstruktør.Den lever stadig og blev sidst opdateret år 2000.
Stål håndbogen er rigtig godt opslagsværk som kan blive til stor glæde for stålgrossister, stål forbrugende kunder og tekniske skoler.
Tillykke med bogen og tak for at du /I har fundet tid til at samle viden om stål. Jeg ved det er et meget omfattende arbejde.
UveEdemann
Director
Market&Procurement‑Flat&Longproducts
Lemvigh‑MüllerA/S
Ny håndbog om stål
Omtalt af Redaktionen/he 27. november 2020
Geir Rune Arntsen har udgivet Stål Håndbogen.
Bogen er tænkt som en håndbog, opslagsbog og lærebog om stål, stålprodukter og stålkonstruktioner, der er praktisk og nyttig at have ved hånden.
Bogen omhandler fremstilling af stål, stålets egenskaber, stålprodukter, valg af stålkvalitet, formning og bearbejdning, svejsning, NDT, fænomenet korrosion, forskellige typer korrosionsbeskyttelse med mere. Derudover omhandler den grundlag for konstruktion, krav til udførelse af stålarbejde, krav til kvalitetssikring og Bygningsreglementet (BR18).
Bogen er primært rettet mod dem, der arbejder i smede- og stålværksteder, skibsværfter og indenfor byggeri. Den giver vigtig viden til entreprenører, rådgivende ingeniører, konsulenter, konstruktører og dem, der arbejder med fremstilling og distribution af stål.
Derudover er bogen tænkt som lærebog i mekaniske fag og materialeteknologi til erhvervsuddannelser og tekniske skoler eller på kurser, hvor stål og brugen af stål indgår.
Bogen er støttet af danske grossister, stålværker og leverandører.
Ny stålhåndbog på gaden
Omtale i Jern & Maskinindustrien af Eskil Mann Sørensen 27. november 2020
Danmark har fået en ny stålhåndbog om stål, stålkvaliteter, bearbejdning, svejsning, korrosion og meget andet.
Danmark har fået en ny Stålhåndbog med opdateret viden om stål og bearbejdning af stål.
Stålhåndbogen er skrevet af maskiningeniør Geir Rune Arntsen, som oplyser, at bogen er ment som en praktisk håndbog, som er nyttig at have ved hånden.
Bogen har kapitler om fremstilling af stål, egenskaber, produkter, valg af stålkvalitet, formning og bearbejdning, svejsning, NDT, korrosion, korrosionsbeskyttelse og meget andet.
Der er også kapitler om grundlag for konstruktion, krav til udførelse af stålarbejde, krav til kvalitetssikring og Bygningsreglementet (BR18).
Bogen er primært rettet mod alle, der arbejder med stål i smedevirksomheder, maskinfabrikker, skibsværfter og indenfor byggeri. Den kan også bruges af entreprenøtrer, rådgivende ingeniører, konsulenter, konstruktører.
Forfatteren fremhæver også, at den kan bruges som lærebog i mekaniske fag og materialeteknologi i erhvervsuddannelser og på tekniske skoler.
Bogen er støttet af danske grossister, stålværker og leverandører. Bogen promoveres også af brancheforeninger som Tekniq Arbejdsgiverne, Branchehuset og Dansk Stålinstitut.
En fagbog om stål
Omtalt i Fagavisen Søfart den 16.11.2020: Aktuelle Maritime Bøger, www.sofart.dk
En vigtig håndbog, opslagsbog og lærebog om stål, stållprodukter og stålkonstruktioner, der er praktisk og nyttig at have ved hånden. Her finder du supplerende og detaljerede oplysninger til forskellige emner af interesse for dit daglige arbejde. Bogen er primært rettet mod dem, der arbejder på skibsvæfter, i smede- og stålværksteder og indenfor byggeri , se www.kvalitets-instituttet.com